Domnu' Geo. Un produs Blogger.
RSS
Container Icon

Corectarea obiceiurilor alimentare. Frecventa meselor in curele de slabire

Vrei sa slabesti? Daca da, atunci e importanta corectarea obiceiurilor alimentare. Ai vazut ca atunci cand esti in timpul unei cure de salbire, ai tendinta sa faci foamea? Hai sa vedem daca faci bine...

Patrick Holford, unul dintre marii nutritionisti ai lumii, a atras atentia ca omul nu a fost construit sa infulece, ci mai degraba sa rontaie. Nu lasati deci sa treaca mai mult de patru ore in care sa nu te alimentezi.

Chiar daca esti la cura, frecventa corecta a meselor in decursul unei zile este de trei mese pe zi si doua gustari intre mese. In ce priveste orele meselor, acestea sunt la latitudinea ta. Fiecare are propriul lui ritm biologic si e destul de greu ca cineva sa iti recomande orele exacte ale meselor. Unii nu pot manca dimineata, altii se trezesc tarziu, unii se culca la zece seara, altii dupa miezul noptii. Cum ai putea sa le recomanzi acestora o ora de luat masa?

Povestea cu ultima masa la ora 18 nu este chiar reala. In realitate, este indicat sa pastrezi o distanta de trei ore intre ora la care ai cinat si ora la care obisnuiesti sa adormi. Daca tu te culci la ora 23.30... ultima masa ar trebui sa fie la ora 20.30.

In plus, conteaza si ce ai la cina. Daca cina ta este constituita din fructe, care sunt mai usor de digerat, practic poti manca si mai tarziu.

Oricum ai privi, trebuie sa ne alimentam de 4-5 ori pe zi pentru a permite pancreasului sa secrete insulina fractionat. Daca lasam sa treaca mai mult timp fara sa bagam nimic in gura, iar foamea incepe sa ne dea tarcoale, cand vom manca se va secreta mai multa insulina decat de obicei.


Obiceiurile alimentare se schimba greu. Dar, chiar daca esti la cura de slabire sau nu, gresesti daca nu mananci de trei ori pe zi.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu