Domnu' Geo. Un produs Blogger.
RSS
Container Icon

Alcoolul la dieta. Alcoolul si arderea grasimilor


Alcoolul este contraindicat in orice cura de slabire. Nu exista nicio dieta care sa prevada si alcool in derularea ei.

De altfel, daca esti o persoana serioasa in ceea ce priveste sanatatea, fitness-ul, performanta altletica si vrei sa ai beneficii maxime ale programului de antrenament, ar trebui sa consumi bauturi alcoolice cu moderatie sau deloc.

Sa definim “moderat”… De obicei, inseamna un pahar in cazul femeilor si doua in cazul barbatilor. Unul sau doua pahare de bautura nu fac mult rau si pot avea chiar beneficii pentru sanatate cum este cresterea colesterolului bun(HDL). 

Alcoolul consumat in exces insa este altceva… va compromite rezultatele nutritiei si antrenamentului.

Stiintific vorbind, alcoolul este pe locul 2 la numarul de calorii dintre toate alimentele. Avand 7 calorii / gram, alcoolul este pe locul 2 la numarul de calorii, dupa grasime. Asadar, alcoolul contribuie semnificativ in numarul calorii al ratiei zilnice si peste alimentele consumate in mod normal. Deoarece alcoolul este metabolizat de ficat nu este transformat direct in grasime. Dar asta nu inseamna ca nu contribuie la asta.

Atentie: alcoolul scade abilitatea corpului de a arde grasimi! Corpul nu are capacitatea de a stoca alcool asa cum face cu carbohidratii si grasimile.

Astfel, deoarece alcoolul trebuie descompus cat mai repede, oxidarea alcoolului este prioritara in fata oxidarii altor macronutrienti. Cu alte cuvinte, in timp ce ficatul metabolizeaza alcoolul, metabolizarea grasimilor, carbohidratilor si proteinelor este oprita temporar. Arderea grasimilor este afectata cel mai mult deoarece este la baza ierarhiei metabolice.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu