Domnu' Geo. Un produs Blogger.
RSS
Container Icon

La multe persoane, retetele de slabire nu dau rezultate. De ce?


La multe persoane, retetele de slabire nu dau rezultate. Indiferent ce ai face, revii de unde ai plecat. Exista memoria organismului?

Motivul principal al acestui efect de tip Yo-yo, adica slabirea si ingrasarea in functie de cat suntem de frustrati, nu se gaseste atat in modificarile de metabolism presupuse de adaptarea permanenta a metabolismului bazal la diferite diete prea severe si indelungate, cat mai ales in faptul ca nu invatam nimic din experienta curelor urmate anterior.

In cele din urma, cura inseamna schimbarea modului de viata. Cine nu intelege sa-si schimbe obiceiurile alimentare si modul de preparare a mancarurilor, atunci cand, urmand un anume gen de alimentatie si un anume mod de a gati, reuseste totusi sa slabeasca, nu se poate astepta sa-si mentina noua greutate prea multa vreme.

Acesta este de fapt principalul inconvenient al dietelor drastice, care se bazeaza doar pe obtinerea unui efect de scurta durata.

La toate acestea se adauga si faptul ca de cele mai multe ori dietele acestea fulger sunt extrem de unilaterale, recomandand consumul exclusiv al unui singur aliment intr-o zi, astfel incat apare efectul psihologic invers, si, atunci cand avem in fata alimentele interzise de aceste diete, avem o pofta de neimaginat, ceea ce face ca revenirea la obiceiurile alimentare anterioare sa devina extreme de previzibila.

Oare de ce, cu toate ca nu mananc mai nimic, nu reusesc sa slabesc deloc? Asta se intreaba majoritatea obezilor...

Si iata unul dintre raspunsuri: principala cauza a acestui fenomen este ca regimul de slabire pe care il urmati nu este corect si nu ia in calcul principiile de baza ale metabolismului dumneavoastra.

Diminuarea metabolismului bazal este impusa prin curele de slabire, pe motiv ca aceasta ar fi un mecanism de curatare. Aceasta diminuare trebuie sa urmareasca particularitatile metabolice ale fiecarui pacient in parte si sa tina seama de o serie de factori, cum ar fi: continutul, severitatea si durata curei de slabire, volumul efortului fizic depus si, nu in ultimul rand, cat de des am tinut cure de slabire.

In functie de tesutul adipos pe care il avem, musculatura, respectiv masa corporala activa, reclama un repaus si mai mare al metabolismului bazal. Deci tinta noastra, pe parcursul curelor de slabire, trebuie sa fie descompunerea tesutului adipos ce depoziteaza caloriile si inlocuirea lui cu masa musculara, care arde grasimile.

Asadar, cel mai important este sa indepliniti corect planul de slabire imbinand alimentatia saraca in grasimi cu multa miscare. Deci nu va inghesuiti sa tineti cure de slabire senzationale, drastice, ci schimbati-va modul de viata.

Da! Doar schimbarea modului de viata poate indeplini tot ceea ce promit curele de slabire.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu